به عقیده من بنا به دو علت بهترین راهنما برای هر مسیری که انتخاب میکنیم،کسی است هم سن و سال ما باشد. به این علت که داستان نسل ما خیلی با گذشته فرق دارد،به دست آوردن بسیاری از مشاغل بسیار سخت شده مثل گوینده شدن،بسیاری از مشاغل اشباع شده،عرضه خیلی بیشتر از تقاضا است،مافیا ها شکل گرفته اند و نسل های پیشین روی موقعیت های شغلی چنبره زدهاند و خود را عقل کل میدانند و اجازه ورود جوانان را نمیدهند و همینطور امروزه در اکثر مشاغل بیشترین راندمان و ساعت کاری را از نسل جوان میخواهند با کمترین حقوق و مزایا و در اکثر موارد از جوان سیاهبخت بیگاری میکشند. و این نسل ،یعنی نسل ما ،چون زندگی و شرایط سختی داریم معمولاً یکدیگر را به خوبی درک میکنیم.
مورد دوم کسی است که خود ابتدای راه است و خود را معلم و متخصص نمیداند ولی از چم و خم کار باخبر است ، اگر چیزی یاد دارد سعی میکند تمام آن را بدون هیچگونه سیاست بازی و چشمداشتی در اختیار دیگران بگذارد. (البته خلاف این هم زیاد است)
متن پایین نوشته مهرداد بیگ محمدی متولد سال ۷۸ و از گویندگان خوب دوبلاژ تلویزیون، پنج سالی هست که در زمینه گویندگی مشغوله و یک سری توصیه به علاقمندان به هنر گویندگی داره.
متن را باهم میخوانیم.
« اگه میخواین گوینده خوبی بشین،اولین نکته اینه که راحت و عادی و مثل عام صحبت کنید.بیاین باهم روراست باشیم،اگه یه چرخ ساده تو شبکه های اجتماعی بزنیم میفهمیم که هیچکس از گویندهای که حین صحبت صداشو خوشگل میکنه خوشش نمیاد.
در ضمن یک صدای خوشگل شدهی مصنوعی ،هیچوقت روی هیچ کاراکتری نمیشینه پس اولین و مهمترین نکته اینه که با مخاطب صادق باشیم و با صدای خودمون صحبت کنیم چرا که نیازی نیست داخل یک داستان همه صداهای زیبا داشته باشن.
دومین نکته اینه که صحبت کردنتون آهنگ نداشته باشه ،اینم یجورایی مثل همون خوشگل کردن صداس اما به شکلی غیر ارادی.
معمولا اکثر کسایی که تازه وارد عرصه گویندگی میشن ،مشکل آهنگ صدارو دارن، اما اینم بگم که هیچ جای نگرانی نیست ،این قضیه با تمرین های مختلف کاملا حل شدنیه .
یکی از اون تمرین ها اینه که قسمت های گویندگی اساتید بهنام رو جدا کنید، همون هارو دوباره بگید دوباره و دوباره و دوباره (نمونه های انتخابی حتما باید فاخر باشن ،ترجیحا از کارهای کلاسیک قبل از انقلاب انتخاب کنید)
و خودتون صدای خودتونو با نسخه حرفه ایش مقایسه کنید و یواش یواش طی مدتی ،تمام ایراداتتون که به نظرتون میرسه رو برطرف کنید. اینو یادتون باشه که در نهایت بهترین استاد هرکسی خودشه.
نکته بعدی که یکی از مهم ترین نکات هست اینه که سعی کنین حروفتون موقع صحبت کردن بهم دیگه نماله . این یه اصطلاح گویندگی است یعنی حروفتون کامل و واضح ادا بشه و اینو بدونین که اگر غیر ازین باشه،برداشت صداتون مردود هست و باید دوباره تکرار بشه. راه های اصلاح این مسئله هم خیلی ساده و حل شدنیه کافیه که تمرین کنید.
یکی از تمرین ها ،تندخوانی واضح و کامل جمله هایی هست که اصطلاحا به اونا زِ بَر خوانی میگن نمونه های زبر خوانی عبارت اند از:
-ریله رو روله،روله رو ریله
-افسر ارشد ارتش اتریش
-در لرستان ۹ لرند و هر لری ۹ نره لر
-چیپس پسب سس
-سانجراندرانلاردانده(ازوناس که دلدرد میاره)
و…
یه راه دیگه هم اینه که یک صفحه کتاب بردارید و شروع کنید به صورت اگزجره (بزرگنمایی شده)تمام جملات و حروف رو بخونید.شاید اینکار یمقدار زمان بر باشه،اما بدونین که هدف ما کتاب خوندن نیست،پس حوصله به خرج بدین و تا اخر صفحه رو به همون شکل اگزجره بخونین.
اینو بدونین که قرار نیست در طول یک شب به یک اعجوبه صدا و گویندگی تبدیل بشین ،اما با تلاش و کوشش قطعا میتونین پس به تلاشتون ادامه بدین و بدونین با تمرین میتونید به همه چی برسین
به قول مالکوم گلدول که میگه اگر ما روی یک چیزی به صورت مداوم و با پشتکار به مدت ده هزار ساعت تمرکز کنیم و روش تمرین کنیم،به درجه ی استاد بودن توی اون عرصه میرسیم ،پس فراموش نکنین که پشتکار و تمرین معجزه میکنن.»
پیج اینستاگرامی مهرداد بیگ محمدی:MEHRDAD.BEIGMOHAMADI